Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu – Bc. Tereza BOHDALOVÁ
Bc. Tereza BOHDALOVÁ
Diplomová práce
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
Sensory properties of yogurt depending on various fruit composition
Anotace:
Diplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití senzorické analýzy v potravinářském průmyslu. Z vlastního výzkumu se jednalo o senzorickou analýzu tří vzorků jogurtů lišících se obsahem ochucující jahodové složky. Senzorická analýza …víceAbstract:
Diploma thesis is divided into two parts: theoretical and practical. The literary review is related to classification and chemical composition of yogurts and technological procedures in yogurt production. There is also a chapter on methods and application of sensory analysis in food industry. The aim of thesis was to evaluate three samples of yogurts differing in composition of strawberry mixture using …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BOHDALOVÁ, Tereza. \textit{Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/00fokq/.
Jak správně citovat práci
BOHDALOVÁ, Tereza. Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza rostlinného produktu
Denisa Leváková -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Hodnocení senzorické jakosti mléčných produktů instrumentální a senzorickou analýzou
Veronika BLÁHOVÁ -
Hodnocení organoleptických vlastností u vybraných mléčných produktů pomocí instrumentální a senzorické analýzy
Veronika BLÁHOVÁ -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková
Název
Vložil
Vloženo
Práva