Bc. Barbora Kylišová

Diplomová práce

Stanovení a identifikace biologicky aktivních látek ve skořici (Cinnamomum)

Detection and Identification of Biologically Active Compounds in Cinnamon (Cinnamomum)
Anotace:
Již v daleké historii byla kůra skořicovníku využívána jako přírodní lék a koření. Dnes je řada rostlin zkoumána kvůli účinkům na organismus, tzv. biologické aktivitě. Skořice obsahuje řadu biologicky aktivních látek s širokým spektrem biologických účinků. V potravinářství využíváme zejména dva druhy skořicovníku skořice pravá (C. verum) a skořice čínská (C. cassia). Součástí diplomové práce je teoretická …více
Abstract:
In the history there was the cinnamon bark using as a natural medicine and spice. Many kinds of plants are studied for positive effects for the organism, called as biological activity. The cinnamon contains many biological activity substances with a high range of biological effects. In the food industry there are using two species of cinnamon Cinnamomum verum and Cinnamomum cassia. The diploma thesis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kylišová, Barbora. Stanovení a identifikace biologicky aktivních látek ve skořici (Cinnamomum). Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe