Možnosti identifikace tuků a metody detekce jejich záměny – Markéta Nečasová
Markéta Nečasová
Bakalářská práce
Možnosti identifikace tuků a metody detekce jejich záměny
Fat identification and methods for detecting their confusion
Anotace:
Ve své bakalářské práci se zabývám možnostmi identifikace tuků a metodami detekce jejich záměny. V první části obecně popisuji tuky z chemického hlediska a jejich potravinářské i nepotravinářské využití. Dále pak rozdělení tuků na jednotlivé skupiny a zmiňuji i některé fyzikální vlastnosti tuků. Ve druhé části popisuji některé vybrané metody, které jsou využitelné v této problematice a lze těmito metodami …víceAbstract:
In my bachelor thesis I deal with the possibilities of identification of fats and methods of detection of their confusion. The first part generally describes fats from a chemical point of view and their food and non-food uses. Next, the fat distribution to individual groups and also some physical properties of fats. In the second part I describe some selected methods that are useful in this issue and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Mastné kyseliny a možnosti jejich stanovení v rostlinném materiálu pomocí plynové chromatografie
Lukáš Romanský -
Analýza aniontových tenzidů na bázi kyseliny glutamové pomocí kapalinové chromatografie
Lenka Jarešová -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ