Bc. Pavlína Hanáková

Diplomová práce

Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín

The use of hydroxycinnamic acids to inhibit of malolactic fermentation in red wines
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín. Teoretická část je hlavně zaměřena na hydroxyskořicové kyseliny, a to konkrétně na kávovou, ferulovou a kumarovou, a také na kyselinu jantarovou a použité bakterie mléčného kvašení. Experimentální část je zaměřena na tvorbu růstových křivek a diskové difúzní metody pro každou bakterii …více
Abstract:
This thesis deals with the use of hydroxycinnamic acids to inhibit of malolactic fermentation in red wines. The theoretical part is mainly focused on hydroxycinnamic acids, namely caffeic, ferulic and coumaric acids, as well as succinic acid and the lactic acid bacteria. The experimental part is focused on the creation of growth lines and disk diffusion methods for each bacteria (Oenococcus oeni, Lactobacillus …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Jiří Těthal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta