Sofiia Lymarenko

Bakalářská práce

Využití enzymu tyrozinázy v potravinářství

Application of the enzyme tyrosinase in the food industry
Anotace:
Tyrozináza je intracelulární enzym, který hraje podstatnou roli v potravinářském průmyslu například při výrobě bezlepkového chleba pro celiaky, při detekci polyfenolů a dalších látek v potravinách. V rámci práce byla detekována produkce tyrozinázy pomocí průkazového spot testu u 10 zástupců basidiomycetních hub po dobu 72 hod. Pomocí spot testu byli určeni tři zástupci, u nichž vyšel pozitivní test …více
Abstract:
Tyrosinase is an intracellular enzyme that plays an essential role in the food industry, for example in the production of gluten-free bread for celiacs, in the detection of polyphenols and other substances in food. Within the thesis, tyrosinase production was measured by means of a detection spot test in 10 representatives of basidiomycete fungi for 72 hours. Stereum hirsutum, Ischnoderma resinosum …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
  • Oponent: Dagmar Palovčíková, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta