Stanovení organických kyselin červených vín se senzorickým posouzením – Zuzana Švajdová, DiS.
Zuzana Švajdová, DiS.
Diplomová práce
Stanovení organických kyselin červených vín se senzorickým posouzením
Determination of Organic Acids of Red Wines and Their Sensory Analysis
Anotace:
V teoretické části diplomové práce je charakterizována réva vinná, její morfologie a vybrané odrůdy červených vín, chemické složení, technologie výroby červeného vína a přehled metod stanovení organických kyselin ve víně. Praktická část je zaměřena na stanovení organických kyselin ve vybraných odrůdách červených vín metodou HPLC/UV-VIS v průběhu jablečno-mléčné fermentace, a také na stanovení celkových …víceAbstract:
In the theoretical part of the thesis the grapevine, its morphology and selected varieties of red wines, chemical composition, technology of red wine production and the overview of methods for organic acids determination are characterized. The experimental part is focused on the determination of organic acids in selected varieties of red wines by HPLC/UV-VIS during malolactic fermentation, on the determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Švajdová, Zuzana. Stanovení organických kyselin červených vín se senzorickým posouzením. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza fortifikovaných čerstvých sýrů pomocí HPLC
Zuzana Beránková -
Elektrochemické studium derivátů fentanylu a jejich stanovení metodou HPLC s UV a elektrochemickou detekcí
Beáta PELIKÁNOVÁ -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Ověření vlastností HPLC metody indikujících stabilitu rivaroxabanu pro účely farmaceutické analýzy
Miroslava HLISTOVÁ