Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů – Gabriela JASENSKÁ
Gabriela JASENSKÁ
Bakalářská práce
Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů
Water-soluble vitamins characterization and determination
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na popis hydrofilních vitaminů (thiamin, riboflavin, niacin, kyselina pantothenová, pyridoxin, folacin, korinoidy, biotin a vitamin C) a možnosti jejich stanovení. Stanovení vitaminů je náročné, protože jsou v potravinách obsaženy ve velmi nízkých koncentracích a většinou jsou citlivé k slunečnímu záření, anebo k oxidaci. Pro stanovení vitaminů se využívají různé metody …víceAbstract:
The thesis deals with the characterization of water-soluble vitamins (thiamine, riboflavine, niacin, pantothenic acid, pyridoxine, folate, corinoids, biotin and vitamin C) and their de-termination. Determination of vitamins in foods is quite difficult because of their low con-centrations and high sensitivity to sunlight or oxidation. For the determination of vitamins could be used various methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2009
Zveřejnit od: 21. 5. 2009
Identifikátor:
10890
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JASENSKÁ, Gabriela. Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 21. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Charakteristika a metody stanovení vitaminů v masozeleninových přesnídávkách určených pro dětskou výživu
Markéta Piechowiczová -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Význam stanovení vitaminu D
Veronika Márová -
Možnosti stanovení vitaminu D metodou HPLC
Eva SALVETOVÁ -
Vitaminy v obilovinách
Markéta Cirusová -
Stanovení hladiny xabanů funkční metodou a HPLC
Monika ZHÁNĚLOVÁ -
Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce
Kamila ŠIMÁNKOVÁ -
Analýza lipofilních vitamínů pomocí HPLC
Zuzana Forstová