Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu – Adéla Karteczková
Adéla Karteczková
Bakalářská práce
Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu
Correlation of degradation changes in the material from mealworm flour with output signals from the electronic nose
Anotace:
Monitorování degradačních změn u materiálů z jedlého hmyzu není, na rozdíl od ostatních komodit živočišného původu, dosud dostatečně známo. Z tohoto důvodu bylo hlavním cílem bakalářské práce zaznamenat degradační změny u materiálu z jedlého hmyzu pomocí zavedené spektrofotometrické metody a experimentálního elektronického nosu. Jako základní materiál byl použit homogenizát z larev potemníka moučného …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to register changes between individuall types of materials from Tenebrio molitor by analytic method (spectrophotometric method) and compare results from this method with results from electronic nose method. First group of samples were analyzed in fresh state. Second group of samples were analyzed after three days of storage in room temperature. Hypothesis, that results …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KARTECZKOVÁ, Adéla. \textit{Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/0ehkfv/.
Jak správně citovat práci
Karteczková, Adéla. Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu
Veronika Ševčíková -
Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu
Radek Vychodil -
Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem
Debora Plánková