Sledování jakostních ukazatelů při zrání hovězího masa – Bc. Kateřina Zelinková
Bc. Kateřina Zelinková
Diplomová práce
Sledování jakostních ukazatelů při zrání hovězího masa
Monitoring of quality indicators during beef ripening
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala sledováním senzorických ukazatelů při zrání hovězího masa. Práce byla rozdělena na literární rešerši a praktickou část. V literární rešerši bylo popsáno, jak zrání hovězího masa probíhá a jaké enzymy jsou při staření uplatňovány. Dále tu byly popsány rozdíly mezi suchým a mokrým zráním. Větší část se věnovala senzorické analýze a instrumentálním metodám používaných …víceAbstract:
This thesis deals with monitoring sensory chracteristics of beef during ripening. It is devided into two parts.The first part describes how is beef ripen and what enzymes are important for beef aging. It also describes the difference between dry and wet maturing. The larger part is devoted to sensory analysis and instrumental methods used to determined the color and texture of beef.The practical part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Hana Šulcerová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Texturní vlastnosti hovězího masa
Edelina Memedliaeva -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Změny texturních vlastností hovězího masa v průběhu zrání
Nikola Hermanová -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Texturní vlastnosti hovězího masa
Edelina Memedliaeva -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Fyzikální vlastnosti ovlivňující jakost rybího masa a produktů z ryb
Zuzana Bytešníková -
Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa
Kristýna Sucháčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva