Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin – Bc. Zdeňka Fikarová
Bc. Zdeňka Fikarová
Diplomová práce
Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin
Properties of eggs products used as nutritionally enhancing food ingredients
Anotace:
Diplomová práce se zabývala stanovením pH, viskozity, šlehatelnosti, pevnosti a výšky bílkového gelu a pevnosti pekařského výrobku u vaječných hmot s přídavkem. Do vaječných hmot byly přidány různé přídavky soli, cukru, kyseliny citrónové, triethyl citrátu, sojového lecitinu, kukuřičného sirupu, syrovátkového proteinu a jablečné vlákniny. Index šlehatelnosti bílku s různými přídavky se pohybuje v rozmezí …víceAbstract:
The diploma thesis deals with determination of pH, viscosity, whipping, strength and height of the white gel and the strength of the bakery product with added egg materials. Various additions of salt, sugar, citric acid, triethyl citrate, soy lecithin, corn syrup, whey protein and apple pulp have been added to the egg masses. The index of whipping with different additions ranges from 300 – 600 % for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Technologická hodnota vajec slepic nosného typu v závislosti na jejich věku
Dita Špringerová -
Kvalita vajec v závislosti na genotypu a věku nosnic
Pavlína Antošová -
Kvalitativní parametry vajec minoritních druhů drůbeže
Zdeňka Fikarová -
Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských
Sylvie Ondrušíková -
Posouzení kvality konzumních vajec v závislosti na genotypu slepic ve druhé fázi snáškového cyklu
Tomáš Klesal -
Technologické vlastnosti slepičích vajec
Tereza Hrozová -
Vliv systému ustájení na vlastnosti skořápky a vnitřní kvalitu vajec
Jana Svobodová -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal