Ilona NAVRÁTILOVÁ
Bakalářská práce
Tradiční česká kuchyně
Traditional Czech Cuisine
Anotace:
Tato bakalářská práce podrobně popisuje tradiční českou kuchyni, konkrétně kuchyni lidovou, jak se zformovala v 19. století. Práce se zaměřuje na analýzu regionálních pokrmů včetně jejich lidových názvů a na analýzu svátečních pokrmů. Dále předkládá porovnání německé, polské, rakouské a slovenské kuchyně s českou kuchyní. V poslední řadě se zabývá vegetariánstvím jako odvratem od tradičních českých …víceAbstract:
This thesis describes the traditional Czech cuisine, particularly the kitchen folk formed in the 19th century. The work focuses on the analysis of regional dishes, including their folk names and analysis of festive dishes. It also presents a comparison of German, Polish, Austrian and Slovak cuisine with Czech cuisine. Lastly deals with vegetarianism as abandonment of traditional Czech dishes. The empirical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2015
Zveřejnit od: 31. 3. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PhDr. Helena Kubátová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NAVRÁTILOVÁ, Ilona. Tradiční česká kuchyně. Olomouc, 2015. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 31.3.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 3. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Humanitní studia / Sociologie - Andragogika
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční česká gastronomie v restauracích
Pavel Kaplan -
Tradiční česká gastronomie napříč časem
Martina Klouparová -
Tradiční české a evropské pokrmy v moderní kuchyni pro žáky SOŠ
Michaela POLÁŠKOVÁ -
Zachování českých zvyků v gastronomii, regionální kuchyně ve Středočeském kraji a využití domácích surovin
Lenka Novotná -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Zachování českých zvyků v gastronomii, regionální kuchyně ve Středočeském kraji a využití domácích surovin
Lenka Novotná -
Regionální kuchyně Polska a jejich vývoj v současnosti
Radka Chmelinová -
Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska
Lucie Brtníčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva