Antimikrobiální účinky čajů a čajových extraktů – Bc. Michaela Šturmová
Bc. Michaela Šturmová
Bakalářská práce
Antimikrobiální účinky čajů a čajových extraktů
Antimicrobial effects of tea and their extracts
Anotace:
V práci jsou nejprve uvedeny základní vlastnosti a rozdělení převážně přírodních antimikrobiálních látek. V další části jsou popisovány jednotlivé druhy vybraných čajů, jejich výroba, chemické složení a základní vlastnosti. Poslední část je věnována působením čajových extraktů na různé mikroorganismy. Jsou zde popsány antimikrobiální účinky čajových polyfenolů, ale také kofeinu. Největší část je zde …víceAbstract:
The basic attributes and distribution of predominantly natural antimicrobial agents are introduced at the beginning of the bachelor thesis. In the next section, individual species selected teas are described, their production, chemical composition and basic attributes. The last part is devoted to effects tea extracts on various microorganisms. Antimicrobial effects of tea polyphenols but also caffeine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
- Vedoucí: Ing. David Šilha, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šturmová, Michaela. Antimikrobiální účinky čajů a čajových extraktů. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin