Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio) – Bc. Ondřej TUNYS
Bc. Ondřej TUNYS
Diplomová práce
Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio)
Anotace:
Tato diplomová práce hodnotí účinky brusinky, česneku a cibulového extraktu na mikrobiologickou kvalitu, senzorické atributy a oxidativní působení u paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio). Hodnocení je vyjádřeno ve srovnání s kontrolním vzorkem (bez aditiva). Jednotlivé analýzy probíhaly v různých termínech v závislosti na prováděné analýze (obvykle v den 0, dále po 1, 2, 3 a 6 měsících skladování …víceAbstract:
This diploma thesis evaluates the effects of cranberry, garlic and onion extract on microbiological quality, sensory attributes and oxidative effect of common carp (Cyprinus carpio) pâtés. The evaluation is expressed in comparison with the control sample (no additive). Individual analyzes took place in different terms depending on the analysis performed (usually on day 0, then after 1, 2, 3 and 6 months …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Linhartová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TUNYS, Ondřej. \textit{Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio)}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/0tommw/.
Jak správně citovat práci
TUNYS, Ondřej. Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio). Č. Budějovice, 2020. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta rybářství a ochrany vodMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Rybářství a ochrana vod
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová -
Mikrobiální a senzorická jakost sýrových výrobků s lomem
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu skladování jogurtů
Barbora Bašková -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
Michal KUBÍK -
Príprava dvojjadrových biologicky aktívnych komplexov makrocyklického ligandu.
Vladimír CESNEK -
Využití metod termické analýzy pro studium pojivového systému sol-gel pro keramické materiály
Ľuboš Cesnek -
Zelená Palmovka
Róbert Cesnek
Název
Vložil
Vloženo
Práva