Kryomacerace v technologii bílých vín – Bc. Ondřej Stejskal
Bc. Ondřej Stejskal
Diplomová práce
Kryomacerace v technologii bílých vín
Cryotechnology in white wine production
Anotace:
Diplomová práce se zabývá kryotechnologií a výrobou pomocí kryotechnologie a sledováním látkového množství u vín vyrobených technologií kryomacerace a klasickou výrobou. První částí se seznámíme s macerací hroznů u bílých vín a způsoby macerace, poté se seznámíme s faktory které maceraci ovlivňují, další část se zabývá látkovým složením bobule a nakonec se seznámíme s kryotechnologií a jejími metodami …víceAbstract:
The thesis deals with kryotechnology and wine production using kryotechnology and monitoring molar substances of wines produced by kryotechnology in comparison to classical production. The first part introduces the maceration of grapes for white wines and methods of maceration, then the factors that influence the maceration, the next section deals with the fabric composition of berries and eventually …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Jan Stávek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Wine Production and Viticulture in the Selected Region
Rastislav Škvarka -
Porovnání výroby bílých vín v sudech s různým geografickým původem dřeva
Miloš Vidlář -
Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín
Pavel Šmejda -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Role kyslíku při výrobě bílých vín
Claudia Sapanelová -
Netradiční způsoby výroby bílých vín
Petr Bíza -
Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín
Aneta Spíchalová -
Hyperoxidace moštu při výrobě bílých vín
Jana Böhmová
Název
Vložil
Vloženo
Práva