Způsoby detekce a kvantifikace výskytu GMO v potravinách – Sofia Akopyan
Sofia Akopyan
Bakalářská práce
Způsoby detekce a kvantifikace výskytu GMO v potravinách
Methods of detection and quantification of GMO in food products.
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je shrnout základní způsoby detekce a kvantifikace geneticky modifikovaných organismů v potravinách. Dále jsou v práci zohledněny rozdílné postupy a ukazatele jednotlivých metod, jako například polymerázová řetězová reakce a další metody od ni odvozené. V úvodní kapitole jsou popisovány pojmy geneticky modifikovaných organismů a následně uveden proces jejich výroby v genetickém …víceAbstract:
The main goal of this thesis is to summarize basic methods of detection and quantification of genetically modified organisms in food. Furthermore, different process and indicators of individual methods are taken into account in this thesis, such as the PCR (polymarase chain reaction) and other methods derived from it. The introduction applies to the concept of genetically modified organisms and the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jakub Vašek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
AKOPYAN, Sofia. \textit{Způsoby detekce a~kvantifikace výskytu GMO v~potravinách}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/0vrai9/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Detekce GMO v potravinách a krmivech pomocí PCR
Dominika ŠKRNOVÁ -
Multiplexní PCR pro stanovení GMO v potravinách a krmivech
Dominika Egermajerová -
Využití multiplexní PCR pro detekci GMO v potravinách a potravinářských surovinách
Kateřina Augustynková -
Stanovení GMO v potravinách pomocí metody PCR: sója a sójové výrobky
Dana Vargová -
Stanovení GMO v potravinách a krmivech monitorovací multiplexní PCR
Anna Rodionova -
PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech
Markéta JOSKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva