Bc. Katarína Zástavková

Diplomová práce

Mikrobiologická bezpečnosť mäsa

Mikrobiologická bezpečnost masa
Anotace:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickou kontaminací hovězího masa významnými skupinami mikroorganismů. Během třech různých měsíců září, leden a únor byly odebrány stěrovou metodou vzorky z povrchu masa jednotlivých částí jatečně upravených hovězích polovin (přední kýta, zadní kýta, krk, pupek, žebro, hruď). Z těchto vzorků byl stanoven celkový počet mikroorganismů (CPM), bakterie mléčného kvašení …více
Abstract:
The diploma thesis deals with microbiological contamination of beef with important groups of microorganisms. During three different months, September, January and February, steric methods were taken from the surface of the meat of the individual parts of the carcass of bovine halves (front thigh, hind thigh, neck, navel, rib, chest). From these samples, the total number of microorganisms (CPM), lactic …více
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá mikrobiologickou kontamináciou hovädzieho mäsa významnými skupinami mikroorganizmov. V priebehu troch rôznych mesiacov september, január a február boli odobrané sterovou metódou vzorky z povrchu mäsa jednotlivých častí jatočne upravených hovädzích polovíc (predné stehno, zadné stehno, krk, pupok, rebro, hruď). Z týchto vzoriek bol stanovený celkový počet mikro-organizmov …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta