Lucie ČERNÁ
Bakalářská práce
Chřest - plodina z Ivančic
Asparagus - the crop-plant from Ivančice
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je popsat chřest lékařský (Asparagus officinalis). Chřest je málo využívanou, ale přesto chutnou, zdravou a nutričně bohatou zeleninou. V práci jsou dále uvedeny způsoby pěstování běleného a zeleného chřestu, historie pěstování chřestu v České republice a ve světě, porovnávání spotřeby chřestu v České Republice a v sousedních zemích. Dále jsou zde informace o nutričním složení …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe sparrowgrass (Asparagus officinalis). The asparagus is not used very often but after all it is delicious, healthy and nutritionally rich vegetable. There are mentioned ways of growing bleached and green sparrowgrass, history of sparrowgrass growing in the Czech Republic and all over the world and com-parison of consumption of asparagus in the Czech Republic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2010
Identifikátor:
15321
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ČERNÁ, Lucie. Chřest - plodina z Ivančic. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční složení jedlého hmyzu
Danila Skakun -
Ovlivnění nutriční hodnoty cvrčka banánového (Gryllus assimilis) přidáním mrkve do jeho výživy
Michal Čáp -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Využití přípravků pro zlepšení nutriční hodnoty zrna u kukuřice
Aneta Pšeničková -
Tradiční pěstování chřestu a Slavnosti chřestu v Ivančicích
Eva Chytková