Bc. Barbora Němcová

Diplomová práce

Schopnost pivovarských kvasnic snižovat obsah biogenních aminů

The Ability of Brewing yeast to Decrease Biogenic Amine Content
Anotace:
Tato práce se zabývá metabolizmem pivovarských kmenů kvasinek, konkrétně jejich schopností degradovat nebo naopak produkovat biogenní aminy (BA). Zmíněné schopnosti byly sledovány za podmínek in vitro v různě suplementovaných mediích. Média Malt bujóny a minerální média byla v různých koncentracích obohacena o aminokyseliny 0,3 % (w/v) (arginin, histidin, tyrozin a fenylalanin), BA 0,07 % (w/v) (tyramin …více
Abstract:
This thesis deals with metabolism of brewer´s yeast strains, more preciously with their abilities to degrade or produce biogenic amines (BA). The mentioned abilities were observed in vitro in different supplemented media. Media MALT Broth and mineral medium were enriched with different combinations of certain amino acids 0,3 % (w/v) arginine, histidine, tyrosine and phenylalanine, BA 0,07 % (w/v) …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Eva Lorencová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Němcová, Barbora. Schopnost pivovarských kvasnic snižovat obsah biogenních aminů. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin