Nežádoucí látky v koření a jejich analýza – Tereza Frenclová
Tereza Frenclová
Bakalářská práce
Nežádoucí látky v koření a jejich analýza
Undesirable Substances in Spice and Their Analysis
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá přítomností nežádoucích látek v koření a možnostmi jejich analýzy. Konkrétně je pozornost zaměřena na kontaminanty koření jako mykotoxiny, rezidua pesticidů, těžké kovy, přídatná syntetická barviva, cizí složky a jiné nečistoty. Jednotlivé kapitoly se zabývají charakteristikou dané skupiny kontaminantů, dále jsou shrnuty možnosti jejich analýzy a v poslední řadě je pro …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the presence of undesirable substances in spices and the possibilities of their analysis. Specifically, attention is focused on contaminants of spices such as mycotoxins, pesticide residues, heavy metals, accessory synthetic dyes, foreign components and other impurities. The individual chapters deal with the characteristics of the given group of contaminants, the possibilities …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 7. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Frenclová, Tereza. Nežádoucí látky v koření a jejich analýza. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Klinická biologie a chemie
Práce na příbuzné téma
-
Monitoring transportu a rychlosti degradace pesticidu v polních podmínkách
Regina Zenkerová -
Porovnání reziduí pesticidů v hlávkách chmele otáčivého pěstovaného v režimu konvenčního a ekologického zemědělství
Tereza Roubicová -
Barevné vlastnosti a stabilita rostlinných barviv rodu křídlatka
Vojtěch DVOŘÁK