Méně tradiční byliny v gastronomii – Daniela Baranov
Daniela Baranov
Bakalářská práce
Méně tradiční byliny v gastronomii
Anotace:
Cíl práce je zaměřena na bylinkách které se hlavně v naší gastronomii nepoužívají tak často. Práce je podrobnější popis těchto bylinek, jejich využití v kuchyni a také zdravotní přínos. V prace jsou vyjmenovány látky, které jsou v bylinách obsaženy, jak chuťové, tak vonné. Obsažené látky jsou rozděleny podle chemického složení na: alkaloidy, fenoly, ethery, glykosidy, minerální látky a vitamíny. Práce …víceAbstract:
The aim of the work is focused on herbs that are not used so often, especially in our gastronomy. The work is a more detailed description of these herbs, their use in the kitchen and also the health benefits. The work lists the substances that are contained in herbs, both flavorful and fragrant. The substances contained are divided according to their chemical composition into: alkaloids, phenols, ethers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Archiv závěrečné práce je dostatečně naplněn.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Bakalářský studijní program:
Gastronomie hotelnictví a cestovního ruchu
Práce na příbuzné téma
-
Obsahy minerálních látek v rostlinných nápojích
Natálie Moravcová -
Obsahy minerálních látek v rostlinných nápojích
Eva Humburská -
Gastroodpad jako významný zdroj minerálních látek
Monika Sedláková -
Udržitelná gastronomie a nabídka restauračních zařízení
Veronika Bartlová -
Využití dopravních prostředků při podnikání v oblasti gastronomie
Adam Psota -
Rodinné podnikání na příkladu podniku Veranda market restaurant
Tereza Žďárecká -
Světová gastronomie v Rusku (lingvokulturologické hledisko)
Lucie Červenková -
PROCES ZALOŽENÍ A VZNIKU PODNIKATELSKÉHO SUBJEKTU V OBORU GASTRONOMIE
Nikola Dufková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 1g8n5m 1g8n5m/4
16. 4. 2021
Složky
Soubory
Baranov, D.
16. 4. 2021
Šustová, K.
5. 9. 2022