Využití rostlinných extraktů při konzervaci potravin v tropických oblastech – Barbora Mlčůchová
Barbora Mlčůchová
Bakalářská práce
Využití rostlinných extraktů při konzervaci potravin v tropických oblastech
Utilization of plant extracts for food preservation in tropical areas
Anotace:
Esenciální oleje jsou aromatické a těkavé kapaliny extrahované z rostlin. Chemické látky v těchto extraktech hrají důležitou roli v obraně rostlin, a mají často antimikrobiální vlastnosti. Zájem o jejich použití v konzervování potravin se v posledních letech zvětšuje, vzhledem ke stále více negativnímu vnímáním syntetických konzervačních látek spotřebitelem. Také nemoci přenášené potravinami jsou celosvětově …víceAbstract:
Essential oils are aromatic and volatile liquids extracted from plants. Chemicals in these extracts play an important role in plant defense and often have antimicrobial properties. The interest in their use in food preservation has increased in recent years due to the increasingly negative perception of the preservatives by the consumer. Foodborne diseases are also a growing problem worldwide, requiring …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Klára Urbanová, Ph.D.
- Oponent: Iva Kučerová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MLČŮCHOVÁ, Barbora. \textit{Využití rostlinných extraktů při konzervaci potravin v tropických oblastech}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/1guljo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělství tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Antimikrobiální aktivita rostlinných látek a možnosti jejich využití ke konzervaci potravin
Martina Janáková -
Potential of plant-derived compounds to enhance the efficiency of conventional preservatives
Michaela Poslušná -
A review of oil point identification and experimental determination of oil content of selected oilseeds
Achyuth Hanumanthappa meti -
Oil industry: Assessment of Kazakhstan’s position in international oil trade
Viktoriya Shaldina
Název
Vložil
Vloženo
Práva