Martin Kočíb

Bakalářská práce

Barva žloutku vajec kura domácího

The Yolk Colour of Chicken Eggs
Anotace:
Hlavním významem této bakalářské práce bylo vytvořit z dostupných informací rešerši, která shrnuje faktory ovlivňující barvu žloutku vajec kura domácího.Práce se nejprve zabývá obecně karotenoidy, jejich chemickou strukturou a nomenklaturou, jejich významem pro rostliny a člověka. Dále se zaměřuje na metabolismus karotenoidů u drůbeže, především na schopnost pigmentace žloutku vlivem chemické struktury …více
Abstract:
The main purpose of this thesis was to create a set of factors that influence the colour of egg yolk of chicken.The thesis concerns with carotenoids in general, their chemical structure and nomenclature, their importance to plants and human. Then it focuses on poultry metabolism of carotenoids, health state of poultry and the presence of mycotoxins in feed. It also describes evaluation of yolk pigmentation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta