Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu – Karolína Bartáková
Karolína Bartáková
Bakalářská práce
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Acceptance of edible insects by Czech consumers
Anotace:
Tato bakalářská práce je věnována využití šestinohých živočichů – hmyzu, jako potraviny nového typu a jejího akceptování v České republice. Cílem práce bylo zjištění názoru veřejnosti na konzumaci hmyzu, produktů z hmyzu a masa z hospodářských zvířat krmených hmyzem. V teoretické části jsem se věnovala souhrnu základních informací o této alternativní potravině, jako jsou například důvody hledání nových …víceAbstract:
This bachelor thesis is dedicated to the use of six-legged animals - insects, as a novel food and its acceptance in the Czech Republic. The thesis aims to find out the public opinion on the consumption of insects, foods containing insects and meat from farm animals fed on insects. The theoretical part is focused on a summary of basic information about this alternative, such as the reasons for finding …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Martin Kulma, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BARTÁKOVÁ, Karolína. \textit{Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/1kflf2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Lucie Hellebrandová -
Potraviny nového typu na českém trhu
Katarína MIKLOŠOVÁ -
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
Lucie Šálková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
BIOPOTRAVINY A POTRAVINY NOVÉHO TYPU Z HLEDISKA NUTRICE A OCHRANY ZDRAVÍ SPOTŘEBITELE
Jaroslava DUBNOVÁ -
New Types of Media and its Influence on the Corporate Communication
Ayoung Park
Název
Vložil
Vloženo
Práva