Srovnání výživové a technologické hodnoty odrůd Lonicera caerulea – Bc. Michaela ULRICHOVÁ
Bc. Michaela ULRICHOVÁ
Diplomová práce
Srovnání výživové a technologické hodnoty odrůd Lonicera caerulea
Comparison of nutritional and technological value of varieties of Lonicera caerulea
Anotace:
Tato diplomová práce má za úkol zabývat se netradičním druhem ovoce {--} zimolezem (Lonicera caerulea). Poskytuje informace o botanické charakteristice a chemickém složení tohoto ovoce. U 9 odrůd byly provedeny chemické analýzy - obsah sušiny, refrakce, celko-vý obsah kyselin a obsah minerálních prvků u jednotlivých odrůd zimolezu. Práce také popisuje účinky a vlivy zimolezu na lidský organismus a …víceAbstract:
This thesis has the task to become familiar with unusual fruit {--} blue honeysuckle (Lonicera caerulea). Provides information on the botanical characteristics and chemical composition of fruits. The 9 cultivars were carried out chemical analysis - dry matter content, refraction, by the total acidity and mineral elements in the cultivars of honeysuckle. The thesis also describes the effects and impacts …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
14585
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ULRICHOVÁ, Michaela. Srovnání výživové a technologické hodnoty odrůd Lonicera caerulea. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stopové prvky u jednostranně založených diet
Pavlína Kosečková -
Minerální látky a stopové prvky v medu
Anna Šimánková -
Minerální látky a stopové prvky jako doplňky stravy
Adéla Dobrovská -
Stanovení minerálních prvků v netradičních surovinách cereálních směsí
Romana Velíšková -
Plody kamčatských borůvek (Lonicera kamtschatica) jako nový zdroj chemických látek v lidské výživě.
Zuzana ŽÁKOVÁ -
Krajové odrůdy ovoce
Martin SUŠIL -
Vliv zralosti ovoce na kvalitu kompotů
Barbora Hrazdírová -
Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví.
Daniela Malenová