Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech – Bc. Jiří PROSSER
Bc. Jiří PROSSER
Diplomová práce
Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech
Identification of bacteria occuring in ripened cheese
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na bakteriální identifikaci a mikroflóru vyskytující se ve zrajících sýrech. Teoretická část pojednává o identifikaci bakterií, o jejich klasifikaci, systematice a o metodách určování. Dále je popsáno rozdělení jednotlivých druhů sýrů se zaměřením na sýry zrající. V praktické části byly testovány zrající sýry dostupné v obchodní síti v ČR. Byly sledovány celkové počty …víceAbstract:
This thesis focuses on the bacterial identification and microflora of ripened cheeses. The theorethical part deals with the identification of bacteria, their classification, taxonomy and methods of identification.The next chapter describes the distribution of various types of cheese, focused on ripened cheeses. Ripened cheeses obtainable in the Czech Republic trade network were tested in the practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor:
14827
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 9. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PROSSER, Jiří. Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 24. 08. 2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Molekulární identifikace vybraných probiotických bakterií v různých druzích sýrů s využitím techniky real-time PCR a analýzy křivek tání (HRM)
Dominik Klaška -
Staphylococcus aureus v potravinách: Identifikace a produkce enterotoxinu v mléce a sýrech
Vendula Hrušková -
Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů
Kateřina SVOBODOVÁ -
PCR identifikace nepatogenních bakterií izolovaných ze sýrů
Nela Jurečková -
Identifikace vybraných bakterií v sýrech pomocí PCR
Barbora Gregušová -
Staphylococcus aureus v potravinách: Identifikace a produkce enterotoxinu v mléce a sýrech
Vendula Hrušková -
Izolace DNA a identifikace nepatogenních druhů klostridií izolovaných ze sýrů
Zbyněk Sedláček -
Identifikace bakterií mléčného kvašení v tvrdých sýrech
Jitka Herzogová