Analýza biologicky aktivních látek obsažených ve vzorcích Yerba Maté – Dana Malíková
Dana Malíková
Bakalářská práce
Analýza biologicky aktivních látek obsažených ve vzorcích Yerba Maté
Analysis of Biologically Active Compounds Contained in Yerba Mate
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo analyzovat biologicky aktivní látky ve vzorcích Yerba maté pomocí spektrofotometrických metod. Optimalizované spektrofotometrické metody byly využity k určení celkového množství fenolických látek a antioxidační aktivity ve vzorcích Yerba maté. Z velkého množství využívaných metod byly vybrány metody ABTS, DPPH a Folin-Ciocalteuův test. Výsledky byly následně porovnány …víceAbstract:
The aim of this bachelor's thesis was to analyze biologically active compounds in Yerba Maté samples using spectrophotometric methods. Optimized spectrophotometric techniques were utilized to determine the total phenolic content and antioxidant activity in Yerba Maté samples. Among the various methods available, the ABTS, DPPH, and Folin-Ciocalteu tests were selected. The results were then compared …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Malíková, Dana. Analýza biologicky aktivních látek obsažených ve vzorcích Yerba Maté. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Zdravotní laborant
Práce na příbuzné téma
-
Vliv stáří a infekčního tlaku na obsah fenolických látek u rajčete
Tereza Heinrichová -
Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v petrželi zahradní (Petroselinum crispum)
Sylva RAJDLÍKOVÁ -
Vliv dřeva na obsah fenolických látek ve víně
Eliška Zavřelová -
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Obsah antioxidantů v sušeném ovoci
Jakub Rydval -
Vliv průběhu sladování ječmene na obsah vybraných fenolických látek
Renáta Mazáčová -
Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí
Martina FALTÝNKOVÁ -
Obsah fenolických látek v přílohových sacharidových potravinách
Markéta Strankmüllerová