Sledování vybraných senzorických znaků u celozrnného pečiva s přídavkem vybraných cereálií – Mgr. Lukáš CIBULKA
Mgr. Lukáš CIBULKA
Diplomová práce
Sledování vybraných senzorických znaků u celozrnného pečiva s přídavkem vybraných cereálií
Determination of Selected Sensory Characteristics in Whole Baked with Addition of Selected Cereals.
Anotace:
Cílem práce byla snaha vyrobit a porovnat celozrnné pečivo s přídavkem vybraných cereálií, které by mohly zlepšit senzorické a zároveň výživové (obsah vlákniny) vlastnosti výrobků bez použití enzymových či zlepšujících preparátů. Napečeno bylo celkem 45 vzorků pečiva z mouky a cereálií. Těsto bylo vyrobeno z celozrnných mouk - pšeničné, špaldové a žitné. Ke každé mouce byly přidány cereálie - pohanka …víceAbstract:
The aim of the thesis was an effort to produce and compare whole grain bread with additions of certain cereals, which would improve sensory and at the same time nutritive (volume of roughage) characters of the products without a usage of enzymatic or improving samples. There was 45 samples of bread from flours and cereals baked for the experiment. A pastry made from whole grain flours ? wheat, spelt …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CIBULKA, Lukáš. \textit{Sledování vybraných senzorických znaků u celozrnného pečiva s přídavkem vybraných cereálií}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/1t7fms/.
Jak správně citovat práci
CIBULKA, Lukáš. Sledování vybraných senzorických znaků u celozrnného pečiva s přídavkem vybraných cereálií. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin