Hana Krišová

Bakalářská práce

Metody měření cukernatosti v potravinářství

Methods of measuring sugar content in food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá metodami, pomocí kterých lze měřit obsah cukrů v potravinářství.Popisuje principy a postupy vybraných metod a měřidla vhodná pro tyto metody. U jednotlivých měřidel je vysvětleno, na jakém fyzikálním principu pracují. V další části jsou popsané metody měření cukernatosti aplikovány na konkrétní vzorky. Byly vybrány potravinářské provozy, ve kterých je možné se s měřením …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with methods by which it is possible to measure the sugar content in the food industry.It describes principles and procedures of selected methods and gauges suitable for these methods. Individual meters are explained on what physical principle they work on.In the next section, the described methods of measuring sugar content are applied to specific samples. Food processing …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta