Vliv způsobu mrazení na kvalitu vepřového masa – Vendula Svobodová
Vendula Svobodová
Bakalářská práce
Vliv způsobu mrazení na kvalitu vepřového masa
Impact of freezing on the quality of meat
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na ověření metodiky pro určování kvality masa v závislosti na způsobu jeho mrazení, zejména na vaznost, barvu a texturu. V první části práce jsou shrnuty poznatky o stavbě masa a jeho chemickém složení, dále pak o jeho senzorických a technologických vlastnostech, jako je barva, textura a vaznost, neboť tyto vlastnosti jsou sledovanými v praktické části této práce. …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on verification of methodology for determination of meat quality in dependence on its freezing, especially on binding, color and texture. The first part of the thesis summarizes the knowledge about the construction of the meat and its chemical composition, as well as its sensory and technological properties, such as color, texture and viscosity, as these properties are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVOBODOVÁ, Vendula. \textit{Vliv způsobu mrazení na kvalitu vepřového masa}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/1zf7t5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Zahrada v zimě – Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Kateřina Hronová -
Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Kateřina Hronová -
Popis textury a barvy cereálních výrobků s nutričním přínosem
Kateřina Horynová
Název
Vložil
Vloženo
Práva