Bc. Veronika Parkanová

Diplomová práce

Hodnocení jakostních parametrů jogurtů s rozmíchaným a nerozmíchaným koagulátem

Evaluation of quality parameters of stirred type and set type yogurts
Anotace:
V teoretické části práce je popsána historie jogurtů, legislativní parametry zakysaných mléčných výrobků, suroviny potřebné pro výrobu jogurtů a technologie výroby jogurtů. V praktické části bylo cílem stanovení a porovnání kvalitativních parametrů po dobu 5 týdnů skladování u bílých a jahodových jogurtů s rozmíchaným a nerozmíchaným koagulátem. Při senzorickém hodnocení bylo zjištěno, že vzorky jogurtů …více
Abstract:
The theoretical part describes the history of yogurt, legislative parameters of sour milk products, raw materials needed for the production of yogurt and technology of yogurt production. In the practical part, the aim was to determine and compare the quality parameters for 5 weeks of storage of white and strawberry yogurts for stirred type and set type coagulum. Sensory evaluation revealed that yogurt …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Michaela Králová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta