Hodnocení jakostních parametrů jogurtů s rozmíchaným a nerozmíchaným koagulátem – Bc. Veronika Parkanová
Bc. Veronika Parkanová
Diplomová práce
Hodnocení jakostních parametrů jogurtů s rozmíchaným a nerozmíchaným koagulátem
Evaluation of quality parameters of stirred type and set type yogurts
Anotace:
V teoretické části práce je popsána historie jogurtů, legislativní parametry zakysaných mléčných výrobků, suroviny potřebné pro výrobu jogurtů a technologie výroby jogurtů. V praktické části bylo cílem stanovení a porovnání kvalitativních parametrů po dobu 5 týdnů skladování u bílých a jahodových jogurtů s rozmíchaným a nerozmíchaným koagulátem. Při senzorickém hodnocení bylo zjištěno, že vzorky jogurtů …víceAbstract:
The theoretical part describes the history of yogurt, legislative parameters of sour milk products, raw materials needed for the production of yogurt and technology of yogurt production. In the practical part, the aim was to determine and compare the quality parameters for 5 weeks of storage of white and strawberry yogurts for stirred type and set type coagulum. Sensory evaluation revealed that yogurt …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Michaela Králová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Spectroscopy and chemical analysis of pulsed plasma
Vojtěch Laitl -
Chemical analysis of human scent samples by GC-MS and their ethnic dependence
Verma Satpal -
Synthesis of immunofluoescent probes and affinity surfaces for selective and sensitive analysis of biologically important molecules
Marcela Lišková -
Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu
Jaroslava OBDRŽÁLKOVÁ -
Cancel Culture, Victimhood Culture and Narcissism: The Making of Generation Snowflake
Lucie Tomaňová -
Regency Era culture versus Modern Indian culture: A Study through Jane Austen’s Pride and Prejudice and Persuasion and Uzma Jalaluddin’s Ayesha at Last
Sukriti Gautam -
History, culture, and politics of English speaking countries (USA, the United Kingdom), Cultural studies. Specific areas: Today’s politics in USA; American national culture and cultural diversity
Jan Tichý -
The Neo-edwardians: Edwardian Fashion and Culture in Contemporary Popular Culture
Milan KOLLARČÍK