Bc. Barbara STONAWSKÁ

Bakalářská práce

Analýza senzoricky aktivních látek bylin

Analysis of herbal sensory active substances
Anotace:
V bakalářské práci jsou charakterizovány senzoricky aktivní látky obsažené v bylinách a metody jejich stanovení. K nejdůležitějším senzoricky aktivním látkám se řadí látky vonné (především terpenické uhlovodíky, aldehydy a ketony), chuťové látky (látky sladké, slané, kyselé, hořké a trpké) a barviva (karotenoidní, flavonoidní a chlorofylová barviva). Dále jsou popsány metody izolace a identifikace …více
Abstract:
In the thesis there are sensory active substances in herbs and methods for their determinati-on characterized. The most important sensory active substances are odorants (especialy turpentine hydrocarbons, aldehydes and ketones), taste substances (sweet, acid, bitter and astringent substances) and colorants (carotenoids, flavonoids and chlorophyllous dyes). There are also described methods of isolation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 6. 2007
Zveřejnit od: 1. 6. 2007
Identifikátor: 5430

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 25. 6. 2007

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STONAWSKÁ, Barbara. Analýza senzoricky aktivních látek bylin. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 01. 06. 2007

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 1. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.