Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka – Nela KÜFFNEROVÁ
Nela KÜFFNEROVÁ
Bakalářská práce
Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na využití stévie sladké (Stevia rebaudiana var. Bertoni) ve výživě člověka, jako alternativní sladidlo s řadou vedlejších, pozitivních účinků. Stevia rebaudiana var. Bertoni, známá také pod názvy medové lístky či stévie cukrová patří do čeledi hvězdicovitých (Asteraceae). Její původní oblast je Jižní Amerika, území Paraguaye a poprvé byla popsána v roce 1887, botanikem …víceAbstract:
The Bachelor's thesis is focused on the use of Stevia rebaudiana (Stevia rebaudiana var. Bertoni) in human nutrition as an alternative sweetener with many positive side effects. Stevia rebaudiana var. Bertoni, also known as honey leaves or Stevia sugar, belongs to the star family (Asteraceae). Its area of origin is the territory of Paraguay in South America and it was first described in 1887 by botanist …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÜFFNEROVÁ, Nela. \textit{Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/26h75g/.
Jak správně citovat práci
KÜFFNEROVÁ, Nela. Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka. Č. Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Nela KÜFFNEROVÁ -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Náhradní sladidla a jejich vliv na zdraví člověka
Hana Mílová -
Preference sladidel u konzumentů v ČR
Lenka Trnková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 26h75g 26h75g/2
17. 5. 2016