Výskyt mykotoxinů v konzervovaných potravinách – Jana Vlčková
Jana Vlčková
Bakalářská práce
Výskyt mykotoxinů v konzervovaných potravinách
Occurrence of mycotoxins in preserved foods
Anotace:
Bakalářská práce na téma Výskyt mykotoxinů v konzervovaných potravinách se zabývá sekundárními metabolity vláknitých mikromycetů – mykotoxiny a konzervačními postupy, které zabraňují výskytu vláknitých mikromycet v konzervovaném ovoci a zelenině. První část práce je zaměřena na význam, charakteristiku a morfologiii vláknitých mikromycet. Ve druhé části jsou popsány faktory, které produkci mykotoxinů …víceAbstract:
The bachelor thesis Occurrence of mycotoxins in preserved foods concerns the secondary metabolites of filamentous micromycetes – mycotoxins and preservation processes, which prevent occurrence of filamentous mycromycetes in preserved fruits and vegetables. The first part is aimed to importance, characteristics and morfology of filamentous micromycetes. The second part describes factors, which influence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Daňková, Ph.D.
- Oponent: Miroslava Kolářová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin