Tereza Stuchlíková

Bakalářská práce

Kvasinky a jejich medicínský význam

Yeast and Their Medical Importance
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá morfologií kvasinek, charakteristikou jejich vlastností a jednoduchou laboratorní diagnostikou. Práce dále pojednává o etiologii nemocí, predispozičních faktorech a také jejich možném dopadu na lidský organismus. V závěru se práce věnuje konkrétní činnosti, spojené s kvasinkami, zachycenými na mikrobiologickém oddělení Pardubické nemocnice za poslední dva roky.
Abstract:
The bachelor thesis deals with the morphology of yeast, characteristics of their properties and simple laboratory diagnosis. Etiology of diseases, predisposing factors and their possible impact on human organism are further discussed in this work. The conclusion of the work is about specific yeast activity captured at the microbiological department of Pardubice hospital over the last two years.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 7. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: MUDr. Karel Mencl, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Stuchlíková, Tereza. Kvasinky a jejich medicínský význam. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Zdravotní laborant

Práce na příbuzné téma