Bc. Jaroslav POHOŘELSKÝ

Diplomová práce

Stanovení vybraných analytických parametrů cibule

Determination of Selected Analytical Parameters of Onion
Anotace:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje cibuli, její různé druhy, složení a zdravotní účinky. Popisuje metody stanovení vybraných analytických parametrů. Praktická část je zaměřena na stanovení sušiny, rozpustné sušiny, celkového obsahu kyselin, hrubé vlákniny, polyfenolických látek metodou s Folin-Ciocaulteuovým činidlem a antioxidační aktivity s DPPH u vybraných druhů cibule (žluté, bílé, …více
Abstract:
The theoretical part of the thesis characterizes onions, their types and composition, and health profits of onion consumption. Methods for the determination of selected analytical parameters are also described. The practical part is focused on the determination of the content of dry matter, reflective index, total acidity, crude fiber, polyphenols with Folin-Ciocaulteu agent, and antioxidant activity …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

POHOŘELSKÝ, Jaroslav. Stanovení vybraných analytických parametrů cibule. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma