Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu – Petr Kopecký
Petr Kopecký
Bakalářská práce
Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu
Fresh cheeses and whey drinks on our and the Vietnamese market
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá porovnáním čerstvých sýrů a syrovátkových nápojů na českém a vietnamském trhu. Čerstvé sýry jsou vyráběné vysrážením bílkovin z mléka působením syřidla, nebo kyseliny mléčné a oddělením podílu syrovátky. Tyto sýry nejsou zrající, nebo se nechávají zrát pouze krátkou dobu a jsou určeny k rychlé konzumaci. Mají velmi bohaté nutriční složení, zejména vysoký obsah bílkovin. Tyto …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the comparison of fresh cheese and whey drinks on the Czech and Vietnamese market. Fresh cheeses are produced by precipitating the protein from milk by the action of rennet, or lactic acid and separating the whey fraction. These cheeses are not ripened or are left to ripen for only a short time and are intended for quick consumption. They have a very rich nutritional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Lucie Kejdová Rysová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOPECKÝ, Petr. \textit{Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/2gf67k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Mach, J.
22. 4. 2023