Antibakteriální účinky izoflavonoidů isolovaných ze sójových fermentovaných produktů – Bc. Lucie Sochorová
Bc. Lucie Sochorová
Diplomová práce
Antibakteriální účinky izoflavonoidů isolovaných ze sójových fermentovaných produktů
Antibacterial effect of isoflavonoids isolated from fermented soy products
Anotace:
Předložená diplomová práce se zabývá studiem antibakteriálních účinků sójových isoflavonoidů, které byly získány ze sójové fermentované pasty doenjang methanolovou extrakcí. Minimální koncentrace isoflavonoidů, které inhibovaly bakterie a zapříčinily tak 80 % úbytek růstu oproti kontrole, se označují jako minimální inhibiční koncentrace (MIC). Testováno bylo celkem 10 kmenů methicilin resistentní Staphylococcus …víceAbstract:
The thesis presented deals with the study of antibacterial effects of soy isoflavonoids, which were obtained from soy fermented paste doenjang by methanol extraction. The minimum concentration of isoflavonoids, that inhibit bacteria and cause an 80% growth loss compared to control, is referred to as the minimum inhibitory concentration (MIC). In total, 10 strains of methicillin-resistant Staphylococcus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOCHOROVÁ, Lucie. \textit{Antibakteriální účinky izoflavonoidů isolovaných ze sójových fermentovaných produktů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/2hgtfy/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv inhibice tvorby glykosfingolipidů na modely nádorových buněk tlustého střeva.
Tereza Šošolíková -
Vliv terapeutické inhibice BCR signalizace na genovou expresi u B buněčných malignit a vývoj nové cílené léčby
Veronika Šandová -
Vliv inhibice PORCN na chondrogenezi
Tereza Szotkowská -
Inhibice fyziologických procesů polárních autotrofů stresovými faktory prostředí studovaná pomocí indukované fluorescence chlorofylu
Kateřina Trnková -
Studium inhibice N-glykosylace u mnohočetného myelomu
Barbora Večeřová -
Potenciál inhibice proteinu Checkpoint kinase 1 u B-buněčných malignit
Miroslav Boudný -
Signalizace přes B buněčný receptor a její terapeutická inhibice u B buněčných malignit: mechanismy a vznik rezistence
Lenka Košťálová -
Studium synteticky letální kombinace DNA poškození a CHK1 inhibice v kontextu protinádorové terapie
Stanislav Drápela
Název
Vložil
Vloženo
Práva