Bc. Lucie Sochorová

Diplomová práce

Antibakteriální účinky izoflavonoidů isolovaných ze sójových fermentovaných produktů

Antibacterial effect of isoflavonoids isolated from fermented soy products
Anotace:
Předložená diplomová práce se zabývá studiem antibakteriálních účinků sójových isoflavonoidů, které byly získány ze sójové fermentované pasty doenjang methanolovou extrakcí. Minimální koncentrace isoflavonoidů, které inhibovaly bakterie a zapříčinily tak 80 % úbytek růstu oproti kontrole, se označují jako minimální inhibiční koncentrace (MIC). Testováno bylo celkem 10 kmenů methicilin resistentní Staphylococcus …více
Abstract:
The thesis presented deals with the study of antibacterial effects of soy isoflavonoids, which were obtained from soy fermented paste doenjang by methanol extraction. The minimum concentration of isoflavonoids, that inhibit bacteria and cause an 80% growth loss compared to control, is referred to as the minimum inhibitory concentration (MIC). In total, 10 strains of methicillin-resistant Staphylococcus …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 2hgtfy 2hgtfy/2
14. 4. 2019
Složky
Soubory
Mach, J.
14. 4. 2019
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.