Bc. Martina Lamichová

Diplomová práce

Vliv pražení kávy na obsah antioxidantů a alkaloidů

The effect of roasting coffee on the content of antioxidants and alkaloids
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá stanovením antioxidantů a alkaloidů v kávě. V teoretické části je popsáno složení kávy, technologický proces pražení kávy a možné způsoby stanovení antioxidantů a alkaloidů separačními technikami. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci separace antioxidantů a alkaloidů v kávě pomocí kapalinové chromatografie s UV a hmotnostní detekcí a na optimalizaci přípravy …více
Abstract:
The aim of this diploma thesis is the determination of antioxidants and alkaloids in coffee. In theoretical part, the coffee composition and the technological process of coffee roasting as well as the possibility of determination of antioxidants and alkaloids by separation methods are described. The experimental part is focused on optimization of the separation of antioxidants and alkaloids in coffee …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lamichová, Martina. Vliv pražení kávy na obsah antioxidantů a alkaloidů. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma