Alice Náhunková

Bakalářská práce

Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách.

Possibilities of Using Aminooxidases in Reducing the Content of Biogenic Amines in Food
Anotace:
Tato práce se zabývá rešerší současných výzkumů o možnostech používání enzymů aminooxidáz k dosažení snížení, či eliminaci biogenních aminů v potravinách. V práci je uvedena obecná charakterizace biogenních aminů, problematika metabolizování a biologických účinků biogenních aminů po pozření jejich vysokých koncentrací. Okrajově se zabývá i otravou histaminem. Také je charakterizován enzym aminooxidáza …více
Abstract:
This thesis deals with summary of current researches of possibilities of using amine oxidase enzymes to reduce or eliminate biogenic amines in food. In this thesis there is a general characterization of biogenic amines, also the metabolism and biological effects of biogenic amines after ingesting their high concentrations. It is also mentioned a histamine poisoning. There is a characterization of the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Náhunková, Alice. Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách.. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.