Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách. – Alice Náhunková
Alice Náhunková
Bakalářská práce
Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách.
Possibilities of Using Aminooxidases in Reducing the Content of Biogenic Amines in Food
Anotace:
Tato práce se zabývá rešerší současných výzkumů o možnostech používání enzymů aminooxidáz k dosažení snížení, či eliminaci biogenních aminů v potravinách. V práci je uvedena obecná charakterizace biogenních aminů, problematika metabolizování a biologických účinků biogenních aminů po pozření jejich vysokých koncentrací. Okrajově se zabývá i otravou histaminem. Také je charakterizován enzym aminooxidáza …víceAbstract:
This thesis deals with summary of current researches of possibilities of using amine oxidase enzymes to reduce or eliminate biogenic amines in food. In this thesis there is a general characterization of biogenic amines, also the metabolism and biological effects of biogenic amines after ingesting their high concentrations. It is also mentioned a histamine poisoning. There is a characterization of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Náhunková, Alice. Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách.. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.