Možnosti zpracování kozího mléka na mléčné výrobky – Bc. Martin Novotný
Bc. Martin Novotný
Diplomová práce
Možnosti zpracování kozího mléka na mléčné výrobky
Possibilities of processing goat milk into dairy products
Anotace:
Teoretická část diplomové práce pojednává o složení a vlastnostech kozího mléka a jeho porovnání s jinými druhy mlék, o technologii výroby mléčných výrobků z kozího mléka a o výhodách a nevýhodách konzumace kozího mléka. Praktická část je zaměřena na stanovení fyzikálně-chemických a senzorických parametrů kozích mlék a jogurtů. Mléka a jogurty byly analyzovány také pomocí NIR spektroskopie. Jeden ze …víceAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis deals with the composition and properties of goat milk and its comparison with other kinds of milk, the technology of production of dairy products from goat milk and the advantages and disadvantages of consuming goat milk. The practical part is focused on the determination of physicochemical and sensory parameters of samples of goat milk and goat yoghurts …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti medu
Jan Kopecký -
Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Tereza Ćmielová -
Nízkoteplotní slitiny pro bezolovnaté pájky, studium fyzikálně chemických charakteristik
Gabriela Kostiuková -
Supramolekulární gely na bázi vybraných triterpenoidních kyselin a studium jejich fyzikálně-chemických charakteristik
Matěj Malík -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Kamila Součková -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková