Bc. Tomáš VAVŘÍK

Diplomová práce

Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie

Simultaneous Dermination of Selected Free Amino Acids and Biogenic Amines Using Liquid Chromatography
Anotace:
Cílem této práce bylo navrhnout metodu současného stanovení vybraných volných amino-kyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie. Teoretická část obsahuje informace o vzniku biogenních aminů, kde jsou popsány syntézy jednotlivých biogenních aminů. Je zde také popsán význam sledování biogenních aminů zejména pro jejich vyso-kou toxicitu. Biogenní aminy a aminokyseliny jdou stanovit více …více
Abstract:
The goal of this work is to devise a simultaneous determination method of given free amino acids and biogenic amines by liquid chromatography. Theoretical part informs about formation of biogenic amines, describing synthesis of particular biogenic amines. The sig-nificance of observing biogenic amines is described as well, especially for its serious toxic-ity. It is possible to identify the biogenic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 9. 2012
Zveřejnit od: 20. 9. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VAVŘÍK, Tomáš. Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.9.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 20. 9. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie potravin a bioaktivních látek