Bc. Barbora IVIČIČOVÁ

Bakalářská práce

Stanovení volných aminokyselin v potravinách

Determination of free amino acids in food
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá stanovením volných aminokyselin v rostlinných a živočišných materiálech. V práci je popsána charakteristika aminokyselin a bílkovin, význam stanovení volných aminokyselin v potravinách a metody stanovení volných aminokyselin včetně ně-kterých extrakčních procesů. Na závěr této práce je navržena vhodná metoda jejich stano-vení na Ústavu potravinářského inženýrství Univerzity …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with determination of free amino acids in plant and animal sam-ples. The present study describes the characteristics of amino acids and proteins, the mean-ing of determination of free amino acids in food and the methods of their assessment in-cluding some extraction processes. In conclusion there is suggested the appropriate method of their determination at Department of Food …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 8. 2008
Zveřejnit od: 29. 8. 2008
Identifikátor: 7694

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 9. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

IVIČIČOVÁ, Barbora. Stanovení volných aminokyselin v potravinách. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 29. 08. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 29. 8. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.