Hana Kofroňová
Bakalářská práce
Význam halogenů ve výživě
Importance of the halogens in nutrition
Anotace:
Halogeny jsou v lidské výživě velmi důležité. Podílejí se na správné funkci fyziologických pochodů v organismu.Je nutné dbát na doporučená denní množství příjmu daných prvků, aby nedocházelo k nadbytečnému nebo naopak deficitnímu příjmu prvku, a tím nedocházelo k rizikům s tím spojeným, ať už fyzického nebo psychického charakteru. Fluor je významný pro stabilitu kostní matrice, hustotu kostí a také …víceAbstract:
Halogens are very important in human nutrition. They help with the proper function of physiological processes in the organism. It is necessary to ensure recommended daily dose of intake of these elements to prevent high or low doses and risks connected with them. Fluorine is very important for stability of bone matrix, its density and as prevention of osteoporosis. It has a beneficial effect on tooth …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Monika Sabolová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
The Occurrence of Apicomplexan Parasites in the Selected Representatives of the Felinae Subfamily at the Zoos in the Czech Republic
Anita Bírošíková -
Occurrence of the cALAs gene in the BCCO Actinomycetes collection and cultivation improvements for the overproduction of secondary metabolites in soil associated Actinomycetes
Lisa PULFERER -
Výskyt ftalátů v potravním řetězci a jejich vliv na lidský organizmus
Vendula Kloudová -
Deponování výskytu rtuti v organismu zajíce polního
Eva Urbanová -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Nutriční rizika spojená s chudobou
Denisa Průšová -
Rizika zajištění potravinové soběstačnosti domácnosti na venkově
Karolína Kocurková -
Chemická rizika při přípravě pokrmů
Jana KAVEČKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva