Karolína Kostelníková

Bakalářská práce

Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně

The influence of yeast sludge on the content of biogenic amines in wine
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem kvasničních kalů na obsah biogenních aminů. Práce je rozdělená na dvě základní části. V teoretické části jsou popsané biogenní aminy, jejich vznik, klasifikace, význam, výskyt a faktory, které ovlivňují tvorbu v potravinách. Dále je popsán výskyt biogenních aminů ve víně a jejich vznik. Jsou charakterizovány mikroorganismy produkující biogenní aminy ve víně a faktory ovlivňující …více
Abstract:
This thesis deals with the influence of yeast sludge on the content of biogenic amines. The thesis is divided into two parts. The theoretical part describes biogenic amines, their origin, classification, significance, occurrence and factors that affect production in foodstuff. Further described is the occurrence of biogenic amines in wine and their formation. Microorganisms producing biogenic amines …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Petra Omastová, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta