Sledování vybraných jakostních parametrů různě ochucených rostlinných pomazánek – Bc. Aneta Straková
Bc. Aneta Straková
Diplomová práce
Sledování vybraných jakostních parametrů různě ochucených rostlinných pomazánek
Monitoring of selected quality parameters of differently flavoured plantbased spreads
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku pomazánek obecně a jejich základní princip výroby a pak také na rostlinné pomazánky na bázi luštěnin a skořápkových plodů. V teoretické části je pozornost věnována zejména rostlinným pomazánkám na bázi luštěnin, a to konkrétně hummusu. V závěru teoretické části jsou uvedeny jakostní a legislativní požadavky. V praktické části bylo využito senzorické metody …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on the characteristics of spreads in general and their basic principle of production and then also on vegetable spreads based on legumes and nuts. In the theoretical part, attention is paid in particular to vegetable spreads based on legumes, namely hummus. At the end of the theoretical part, quality and legislative requirements are given. In the practical part, the sensory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin