Bc. Aneta Straková

Diplomová práce

Sledování vybraných jakostních parametrů různě ochucených rostlinných pomazánek

Monitoring of selected quality parameters of differently flavoured plantbased spreads
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku pomazánek obecně a jejich základní princip výroby a pak také na rostlinné pomazánky na bázi luštěnin a skořápkových plodů. V teoretické části je pozornost věnována zejména rostlinným pomazánkám na bázi luštěnin, a to konkrétně hummusu. V závěru teoretické části jsou uvedeny jakostní a legislativní požadavky. V praktické části bylo využito senzorické metody …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on the characteristics of spreads in general and their basic principle of production and then also on vegetable spreads based on legumes and nuts. In the theoretical part, attention is paid in particular to vegetable spreads based on legumes, namely hummus. At the end of the theoretical part, quality and legislative requirements are given. In the practical part, the sensory …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma