Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů – Mgr. Iva BARTÍKOVÁ
Mgr. Iva BARTÍKOVÁ
Diplomová práce
Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů
Effect of the heat load on the basic quality indicators of selected food oils
Anotace:
V teoretické části řeší diplomová práce problematiku rostlinných tuků a olejů, zejména po stránce jejich úlohy ve výživě člověka. Kromě základních kroků technologie zpracování tuků se zabývá vlivem teplotní zátěže a doby skladování na jejich kvalitu a popisuje stano-vená kvalitativní kriteria (číslo kyselosti a peroxidové číslo). V praktické části vyhodnocuje vliv tepelné zátěže a dlouhodobého skladování …víceAbstract:
The theoretical part of the thesis deals with the issue of vegetable fats and oils, particularly in respect to their role in human nutrition. In adition to the basic steps in fat processing technology, it addresses the influence of temperature load and storage time on fat quality, and describes conventional qualitative criteria (acid number and peroxide value). The practical part evaluates the impact …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
21410
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BARTÍKOVÁ, Iva. Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Rostlinné tuky z potravinářského a chemického hlediska
Renáta PRACHAŘOVÁ -
Oxidační stabilita olejů při fritování hranolků
Monika Černohousová