Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín – Bc. Zdeňka Foltýnová
Bc. Zdeňka Foltýnová
Diplomová práce
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín
Decarboxylase Activity of Bacteria Isolated from Moravian Wines
Anotace:
Diplomová práce se zabývá dekarboxylázovou aktivitou bakterií izolovaných z moravských vín. V teoretické části je stručně představena technologie výroby vína a popsány mikroorganizmy, které se uplatňují v rámci technologie výroby, nebo které mohou mít neblahý vliv na výsledný produkt. Dále jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich roz-dělení, vznik, výskyt a význam pro lidský organizmus. V praktické …víceAbstract:
Diploma thesis deals with decarboxylase activity of bacteria isolated from Moravian wines. In the theoretical part, winemaking technology is briefly described as well as microorga-nisms involved in vinemaking or which can have adverse influence on the final product. Then, biogenic amines are characterized, and their classification, formation, occurrence and importance for human organism are stated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Foltýnová, Zdeňka. Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy
Andrea Martinková -
Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy
Lenka Bradáčová -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu \kur{Staphylococcus} produkující biogenní aminy
Adéla Žalková -
Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách \kur{in vitro}
Iva Březinová -
Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech
Klára Sigmundová -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová