Tereza Pekárková

Bakalářská práce

Nutriční význam sušené mléčné kojenecké a dětské výživy

Nutritional importance of dried milk infant and baby formulas
Anotace:
Předložená práce shrnuje základní poznatky o složení mateřského, kravského, kozího a ovčího mléka. Je uveden současný stav produktů umělé mléčné kojenecké a dětské výživy, a to počáteční a pokračovací umělé výživy a výživy pro nedonošené děti a děti s nízkou porodní hmotností. Jsou zde popsány rozdíly mezi mateřským mlékem a umělou mléčnou výživou. Detailně je rozebráno obohacování umělé výživy o důležité …více
Abstract:
This work summarizes basic data on the composition of breast, cow, goat and sheep milk. In the theses the current state of products of infant and baby formulas is presented as well. There are also included products of initial and follow-on artificial formulas, and formulas for premature babies and babies with low birth weight. The differences between breast milk and artificial milk formula are described …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin