Stanovení dietární vlákniny v potravinách – Bc. Lucie Kolínová
Bc. Lucie Kolínová
Diplomová práce
Stanovení dietární vlákniny v potravinách
Determination of dietary fibre in food
Anotace:
Dietární vláknina má ověřený pozitivní vliv na zdraví člověka. Klíčovou vlastností dietární vlákniny je její nestravitelnost v tenkém střevě a následný přechod do tlustého střeva, kde je zcela či částečně fermentovaná střevní mikrobiotou za vzniku mastných kyselin s krátkým řetězcem. Literární rešerše této diplomové práce byla zaměřena zejména na metody stanovení dietární vlákniny. Fyzikální variabilita …víceAbstract:
Dietary fiber has a proven positive effect on human health. A key characteristic of dietary fiber is its indigestibility in the small intestine and subsequent passage to the large intestine, where it is fully or partially fermented by the intestinal microbiota to form short-chain fatty acids. The literature search of this thesis focused mainly on methods for the determination of dietary fiber. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva