Nutriční charakteristika zbytků z výroby tekutých ochucovadel a jejich využití ve výkrmu kuřecích brojlerů – Bc. Jana Svobodová
Bc. Jana Svobodová
Diplomová práce
Nutriční charakteristika zbytků z výroby tekutých ochucovadel a jejich využití ve výkrmu kuřecích brojlerů
Nutritional characteristics of residues from the production of liquid flavourings and their using in chicken broiler fattening
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit možnost využití zbytků z výroby tekutých ochucovadel ve výkrmu brojlerových kuřat, které je možné využívat jako alternativní a nezávadnou náhradu antibiotických a růstových stimulátorů. Je to z důvodu obsahu huminových látek, jejichž pozitivní vlivy na zdraví a růst zvířat byly zkoumány již v mnoha studiích. Vliv huminových látek je neustále zkoumán, jelikož jejich …víceAbstract:
The aim of the thesis was to evaluate the possibility of using residues from the production of liquid flavorings in the fattening of broiler chickens, which can be used as an alternative and harmless substitute for antibiotics and growth stimulators. This is due to the content of humic substances, whose positive effects on the health and growth of animals have already been investigated in many studies …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
- Oponent: Eva Mrkvicová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVOBODOVÁ, Jana. \textit{Nutriční charakteristika zbytků z~výroby tekutých ochucovadel a~jejich využití ve výkrmu kuřecích brojlerů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/2y79ds/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Vliv krmení raného plůdku jesetera malého \kur{(Acipenser ruthenus)\kur{}} obohacenými naupliemi žábronožky (r. \kur{Artemia\kur{}}) na jeho růst a přežití
Jan VOLSKÝ -
In silico characterization of the plastid proteomes of \kur{Chromera Velia\kur{}} and \kur{Vitrella brassicaformis\kur{}}
Tereza FAITOVÁ -
Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce
Adéla Žalková -
Prvky fantasy v románech V. E. Schwab \kur{Neviditelný život Addie LaRue}, \kur{Gallant} a \kur{Neobyčejní}
Karolína Mikulková -
Prvky fantasy v románech V. E. Schwab \kur{Neviditelný život Addie LaRue}, \kur{Gallant} a \kur{Neobyčejní}
Karolína Mikulková -
Ověření souvislosti genů \kur{enol-1} a \kur{astacinu} s evoluční adaptací na parazitismus u druhu \kur{Heterorhabditis bacteriophora}
Jan HARTMANN -
Vliv paralytického jedu lumčíka, \kur{Habrobracon hebetor}, na svalovou tkáň zavíječe, \kur{Ephestia kuehniella} a octomilky, \kur{Drosophila melanogaster}
Šárka PODLAHOVÁ -
Srovnání laboratorního modelu pro přenos bakterie \kur{ Anaplasma phagocytophilum} klíšťaty \kur{Ixodes ricinus} a \kur{Ixodes scapularis.}
Eliška KALINOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva